Hitler on the Roof

Torsdag den 31. marts 2011 er der URPREMIERE på Rhea Lemans HITLER ON THE ROOF.
Helger Holding anbefaler på det varmeste!

For 47 år var der verdenspremiere på musicalklassikeren Fiddler on the Roof (på dansk: Spillemand på en tagryg) om indbyggerne i en fattig jødisk landsby i Zarens Rusland i starten af 1900-tallet. Den titel har inspireret instruktør-forfatteren Rhea Leman til titlen på hendes helt nyskrevne teaterforestilling: HITLER ON THE ROOF.

Her hører ligheden med Fiddler on the Roof dog op, for HITLER ON THE ROOF handler ikke om jøder i Rusland, men derimod om én af hovedarkitekterne bag Hitler og nazi-Tysklands virke i 1930’erne og 40’erne: Propagandaminister Dr. Joseph Goebbels.

I Rhea Lemans nyskrevne tragiske komedie befinder vi os ikke under krigen, men i 2011. Her sidder Goebbels i sin sønderbombede førerbunker og sender propaganda ud til hele verden via sit radioprogram ”Kunst, Kultur og Kommunikation”. Ind træder Tysklands mest anerkendte filminstruktør i 1930’erne, Leni Riefenstahl, og de to kaster sig ud i et dramatisk opgør om ansvar og selvcensur.

Forestillingen er et forsøg på at kortlægge Goebbels strategi for at omvende det tyske folk til nazister igennem kultur- og værdikamp. Forestillingen stiller centrale spørgsmål som ”Hvordan kunne det ske? ” og ”Kan det ske igen?” og sætter fokus på magtkampen mellem politikeren og kunstneren og deres respektive samfundsmæssige ansvar. Hvis Goebbels før og under 2. verdenskrig var i stand til at forblænde og manipulere et helt folk med værdikamp og kultur i hånden, kan det så ske igen i Danmark hvor begreber som ytringsfrihed, selvcensur, værdikamp og fremmedhad har floreret med løs hånd de seneste år?

Billetter sælges via billetten.dk – køb billetter her.

0 Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

SKRIV EN KOMMENTAR