Anne Marie Helger stifter Christianiafonden

Pressemeddelelse:
Anne Marie Helger i spidsen for det genfødte Christiania

På mandag d. 26. september kl. 15 stiftes Fristaden Christiania Fonden i Den Grå Hal. Stifteren er Anne Marie Helger, hvis hjerte har banket for fristaden siden den spæde start for fyrre år siden.
”Jeg er lykkelig over at være stifter af fonden. Jeg ELSKER Christiania, har altid kommet derude og i perioder også boet der, så der var ikke et sekunds tvivl i mit sind, da jeg blev spurgt. Hvem kan sige nej til Christiania?” siger Anne Marie Helger.

Selv var hun ganske vist ikke med, da hegnet blev løbet over ende for fyrre år siden, men det har en helt naturlig forklaring, idet Anne Marie Helgers datter Johanne blev født omtrent samtidig med fristaden. Johanne Helger Lund gør i dagens anledning afbigt for i sin tid at have forhindret sin mor i at være med til at storme området. Johanne er nemlig blevet designer og har kreeret en overdådig Christiania-robe til sin mor.

Fonden skal købe de fleste af bygningerne formedelst 76 mio kr. og leje voldanlægget for 6 mio kr. årligt, og for at rejse penge udsteder fonden folkeaktier. På den måde kan Christiania fortsat være allemandseje. Og sådan skal det også være, mener Anne Marie Helger. 

”Christiania er fuldstændig enestående, og det ville være enestående dumt at ”normalisere” fristaden, sådan som mange gerne havde set det. Christiania er et åndehul i byen. Et grønt område med den ene arkitektoniske, selvgjorte perle efter den anden. Og alle er velkomne! Derude kan man være lige så skæv en eksistens, som man har lyst til. Det er der sandt for dyden ikke plads til mange andre steder i dette konformistiske, normalhedsdyrkende samfund, hvor alle helst skal være ens i deres osnokkiske selvtilstrækkelighed og måles efter den samme farveløse, kedelige målestok. Nu kan Folket frit frikøbe fristaden med Folkeaktier, så hele det store skønne grønne Christiania bliver spekulationsfrit område. Det er da vidunderligt!”

Hele mandagen står i fødselsdagens tegn på Christiania, og om aftenen er der kæmpefest på Fredens Eng. Naturligvis med Anne Marie Helger som aftenens værtinde i parløb med Peter Larsen. På scenen vil man kunne opleve en lang række kunstnere, bl.a. Anne Linnet, Steen Jørgensen, Savage Rose, Wafande og Pharfar.


5 Kommentarer

 1. Posted on 24. september 2011 at 16:38 af Anita Laugesen

  Tillykke med fonden som er en fantastisk idé. Held og lykke til fonden fremover.

 2. Posted on 24. september 2011 at 19:36 af Lena Schroll

  Jeg håber det bliver muligt at købe folkeaktier online?
  Kh Lena

 3. Posted on 24. september 2011 at 23:58 af Kirsten Rue

  Jeg glæder mig til at komme til fødselsdag på mandag. Kan man reservere 2 folkeaktier her og nu ?
  Har Christiania et gaveønske som kan medbringes her fra Ønskeøen Bornholm ?

  Hjerteligt tillykke med de første fyrre år…..

 4. Posted on 24. september 2011 at 23:59 af Kirsten Rue

  P.S. Flot kjole ….. tror jeg det bl´r…..

 5. Posted on 26. september 2011 at 18:10 af Birgit I R Schütz

  Anne Marie Helger, du er et fantastisk menneske & en Fryd for øjet ;O) Gid der var flere som dig…
  Jeg støtter Christianias fremtidige eksistens & mener at det er en del af det danske samfund. (Liked or Not!)
  Ville gerne komme der mere, men bor jo i NordJylland som er alt for langt væk :O/
  Fru. Helger; Keep going Strong ;O)
  Kh.Birgit.

SKRIV EN KOMMENTAR