Helger & Larsens 1. maj-tale – ej blåt til lyst

Venstrefløjtenister for humanisme i det blåpandede Danmark!

»Med fare for at blive stemplet som samfundsskadelige, rundkredspædagogiske, pladderhumanistiske, ræverøde lejesvende og legetanter, må vi desværre konstatere, at Danmark er kørt fast i en blåpandet blindgyde. Alt er blåt og blottet for lyst. De fleste sejler under blåfesent bekvemmelighedsflag. Nu hedder hestekuren udlicitering og privatisering«.

»Hvorfor er der ingen, der gør oprør?«.

»Hvorfor er der ikke nogen humanister og intellektuelle, der tør kæfte op?«.

»Er det, fordi de ikke skal ha’ noget på tøjet? Gælder det også pressen, videnskaben og kunstnerne? Er de bange for, at det kunne komme til at koste dem deres magelige vellevned og velbehagelige komfortzone?«.

»Det ser saftsusemig sort ud!«

»Hvis vi nu i en lille feberfantasi forestillede os, at der fandtes en presse og et seriøst offentligt forum, hvor vi for alvor kunne og turde diskutere, hvordan vi på retfærdig vis skal indrette os med hinanden i fremtiden, så kunne det være, at vi kunne finde på noget, der var bedre end at stille os med ryggen til statsmedisteren med en plastikfløjte i munden 1. maj!«.

»Men den, der ikke reagerer, accepterer. Når de herskende ikke kan beherske sig, er det på tide de beherskede opfører sig lidt mere ubehersket!«.

»Lad os værne om og udvikle et velfærdssamfund med plads til alle.«.

»Frygten for galskaben skal ikke tvinge fantasien til at flage på halv!«.

Anne Marie Helger og Peter Larsen kan opleves i levende og langt format i ‘Halløj på falderebet’, som spiller på Nørrebros Teater indtil 18.maj.

 

0 Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

SKRIV EN KOMMENTAR